CENNET KUNKU




















Malzemeler:

Milföly Hamuru;
250 Gr Un ( 2 Tepeleme Su Bardağı )
1/2 Yemek Kaşığı sirke
1 Yemek Kaşığı ayçiçek Yağı
1/2 Çay Kaşığı tuz
1/2 Bardak Su
200 Gr Margarin
1/2 Bardak Un ( Hamuru Açmak Için)
1 Yumurta Sarısı( Hamurun Üstü Için)
Şurubu;
2,5 Bardak Tozşeker
1,5 Bardak Su
1/4 Limon
Süsü Için;
1 Bardak Krem Şantiy
1 Fincan Kıyılmışyeşil Fıstık

Hazirlanişi:


Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın,
hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın, 3 cm eninde uzun şeritler halinde
kesin, 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuşve iki
başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın, kesilen hamurları, bu
silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın, fırın tepsisine
sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün,
4, hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha
fırında bekletin, sonra da soğuk şuruba atın,
5, tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy
sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin,

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.