ŞÖBİYET (YOZGAT USULÜ)
Malzemeler:
1 Kg Piyale Unu
2 Yumurta
1 Su Bardağı yoğurt
1 Su Bardağı ayçiçek Yağı
1 Çay Kaşığı karbonat
1 Yemek Kaşığı sirke
Biraz Tuz
Tav Yağı;
1-1,5 Lt Sıvıyağ
750 Gr Tereyağıveya Margarin
Şurubu;
3 Kg Tozşeker
Üstünü Geçecek Kadar Su
1 Limon
Açmak Için;
1 Kg Un
500 Gr Ev Nişastası
İçİne;
300-500 Gr Ceviz Içi
Hazirlanişi:
Yukarıdaki Yazılan Ölçülerle, Kulak Memesi Yumuşaklığında Bir Hamur
Hazırlayın. İyice Yoğurup Özleştirin.nemli Bir Bezin Altında Yarım Saat
Bekletin. Sonra Hamuru 20 Pazıya Ayırıp Tekrar Yarım Saat Dinlendirin.
Pazıların Altına Ve Üstüne Bolca Nişastalıun Serperek Incecik Açın. Yufkaları
Bir Örtü Üzerine Serin. Yufkalarıüst Üste Koyup Sekizer Santimlik Kareler
Halinde Kesin. Ortalarına Dövülmüşceviz Koyup Üçgen Biçiminde Kapatın.
Hamurları3 Tepsiye Yerleştirin. Katıyağlarıönce Eritin Ve Tortusu Dibine
Çökünce Başka Bir Kapta Kaynatılan Sıvıyağla Karıştırın. Kaynayan Tav
Yağının 1/ 3 Ünü Bir Kepçeyle Alıp Tepsinin Birine Gezdirin. Kalan Yağıda
Diğer Tepsilere Dökün. Fırında Pembe Renkte Pişirin.
Üç Kilo Şekerden Orta Koyulukta Bir Şurup Hazırlayın. Soğuyan Tatlıların
Üzerine ılık Şerbeti Gezdirin. Kıyılmışyeşil Fıstık Serpin.
.jpg)
0 yorum: