İRMİKLİ TELKADAYIF
Malzemeler:
500 Gr Telkadayıf
125 Gr Margarin ( Yarım Paket)
İçine;
100 Gr Irmik
1 Lt Süt ( 5 Su Bardağı )
Şurubu;
1 Kg Tozşeker
3 Bardak Su
Hazirlanişi:
Telkadayıfınıdidikleyin Ve Içindeki Hamurumsu Kısımlarıçıkartın. Eritilmiş
Yağıkatıp Altüst Yapın.
Sütle Irmiği Karıştırarak Pişirin. Arada Karıştırarak Soğutun. Kadayıfın
Yarısınıbir Tepsiye Yerleştirin. Üzerine De Irmiği Yayıp Kalan Kadayıfı
Döşeyin.
Orta ısılıfırında Pembe Renkte Pişirin. Üzerine Hazırladığınız Koyuca Şurubu
Boşaltın. Şurubu Iyice Çekince Parçalara Bölüp Servis Yapın.

0 yorum: