TELKADAYIF BURMA
Malzemeler:
750 Gr Burmalıkadayıf
500 Gr Suyu Alınmıştereyağıveya Margarin
250 Gr Ceviz Veya Yeşil Fıstık
Şurubu;
750 Gr Tozşeker
2 Su Bardağı su
Hazirlanişi:
Kadayıfın Bir Kısmınıayırıp Uzunlamasına Yayın. İçindeki Hamurumsu
Kısımlarıtemizleyin. Kadayıfın Tam Ortasına 2 Kahve Fincanıkıyılmışceviz
Veya Yeşil Fıstğıuzunlamasına Yerleştirin. Kadayıfın Bir Ucunu Cevizin
Üzerine Kapatıp Devamlıolarak Çevirerek Ince Uzun Bir Boru Biçimine
Getirin. Ortadan Itibaren Çevirerek Daire Biçiminde Sarıp Tepsinin Ortasına
Yerleştirin. Kalan Kadayıfıda Aynıbiçimde Hazırlayıp Tepsideki Kadayıfın
Çevresine Yerleştjirin.
Yağıyakmadan Kızdırın Ve Kadayıfın Üzerine Gezdirin. Alt Kızarana Dek
Fırında Üstünü Pişirin. Yağınısüzdürüp Altüst Yaparak Tekrar Tepsisine Alın
Ve 5 Dk Da Diğer Yüzünü Kızartın. Hazırladığınız Şurubu ılıkken Üzerine
Gezdirin.
Tatlısoğuduğu Zaman Bir Parmak Uzunluğunda Çapraz Biçiminde Kesip
Servis Yapın

0 yorum: