MUHALLEBİLİ TELKADAYIF

















Malzemeler:

500 Gr Telkadayıf
175 Gr Tereyağı( 3/4 Su Bardağı )
Muhallebi;
1 Lt Süt
1 Tepeleme Su Bardağı tozşeker
1 Kahve Ficanıpirinç Unu
2 Yemek Kaşığı nişasta
2 Parça Portakal Kabuğu Reçeli
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Fiske Tuz
1 Çay Kaşığı vanilya
Şurubu;
2,5 Su Bardağı tozşeker
1 3/4 Bardak Su

Hazirlanişi:

Telkadayıfınıdidikleyip Birbirinden Ayırın. İçindeki Sert Kısımlarıçıkartın.
Yağıeritip Kadayıfın Üzerine Gezdirin Ve Elinizle Altüst Yaparak Kadayıflara
Karıştırın.
Bir Tencerede Süt, Şeker Ve Tuzu Karıştırın Ve Kayatın. Pirinç Unu Ve
Nişastayıyarım Bardak Suyla Ezip Içine Karıştırın. Muhallebi Koyu Kıvama
Gelince, Küçük Parçalar Halinde Doğranmışportakal Kabuğu, Vanilya Ve
Çırpılmışyumurta Sarısınıkatın. 1- 2 Dk Sonra Ateşten Indirip Biraz
Soğutun.
30-35 Cm Çapındaki Bir Tepsiye Döşeyin. Üzerine Muhallebiyi Yayın. Kalan
Kadayıfıda Üzerine Yerleştirin. 1 Saat Kadar Muhallebinin Donmasını
Bekleyin.
Kadayıfı, Orta Hararetli Fırında Pembe Renkte Pişirin. Hafif Soğumuşolan
Kadayıfın Üzerine Koyuca Hazırladığınız Şurubu Gezdirin. Kadayıff Soğuduğu
Zaman Istenilen Biçimde Kesin Ve Üzerine Kıyılmışyeşil Fıstık Serpin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.