TELKADAYIF CEVİZLİ
Malzemeler:
500 Gr Telkadayıf
200 Gr Tereyağıveya Margarin
1 Su Bardağı tepeleme Ceviziçi
Yarım Bardak Süt
Şurubu;
750 Gr Tozşeker
2,5 Bardak Su
Hazirlanişi:
Kadayıfı, Didikleyerek Tel Tel Ayırın Ve Içindeki Hamur Kısımlarıçıkartın.
Bir Kapta Yağıeritip Kadayıfın Üzerine Gezdirin. Elinizle Altüst Yaparak
Yağın Kadayıflara Karışmasınısağlayın.
Uygun Bir Tepsiye Kadayıfın Yarısınıyerleştirin. Üzerine Kıyılmışceviz
Serpin Ve Kalan Kadayıfıdöşeyin.
Orta ısılıfırında Açık Pembe Renkte Pişirin. Yarım Bardak Kaynar Sütü
Üzerine Serpiştirin Ve Kapak Örtülü Olarak 5 Dk Yumuşamasınısağlayın.
Orta Koyulukta Hazırladığınız Soğuk Şurubu Üzerine Boşaltın. Üstü Örtülü
Olarak 2-3 Saat Bekletin.
Kadayıfın, Kare Veya Baklava Biçimi Kesip Servis Yapın. Dilerseniz Üzerine
Kaymak Koyun.

0 yorum: