BADEMLİ VE VİŞNELİ PASTA
Malzemeler:
800 Gr Visne
100 Gr Acibadem Kurabiyesi
150 Gr Un
2 Tatli Kaşığı Kakao
100 Gr Pudra Sekeri
1 Adet Yumurta
500 Gr Taze Kutu Peynir
6 Yaprak Jelatin
100 Gr Mararin
2 Yemek Kaşığı Visne Suyu
250 Ml. Kremsanti
Hazirlanişi:
75 gr acibadem kurabiyesini ufalayin, |
un, 1,5 tatli kaşığı kakao, 25 gr pudra sekeri, yumurta, margarin ve 1 |
tutam tuz ile yogurup, düzgün bir hamur elde edin, |
folyoya sarip, 1 saat buzdolabina bekletin, |
hamuru unlanmis tezgahta 26 santim çapinda açin, |
yagladiginiz 26 santin çapinda kelepçeli kaliba döseyin, |
üzerine çatalla delin, |
200 dereceye ayarlanmis firinin alttan ikinci rafinda 12-15 dakika pisirin, |
visnelerin saplarini ve çekirdeklerini ayiklayin, |
jelatini soguk suda islatin, |
400 gr visneyi püre haline getirin, |
kalan pudra sekeri, taze kutu peynirve visne suyu ile karistirin, |
jelatini sikin, eritin ve visneli karisima ekleyin, |
buzdolabina koyun, |
krema jölelenmeye baslayinca 125 ml kremsantiyi kati çirpin ve 150 gr |
visneyle birlikte kremaya katin, |
hazirladiginiz karisimi tartin üzerine döseyip, 3 saat buzdolabinda bekletin, |
kalan kremsantiyi kati çirpin, kafes seklinde pastanin üzerine sikin, |
250 gr visne ve 25 gr acibadem kurabiyesi ile süsleyin, |
üstüne kalan kakaoyu serpin, Afiyet Olsun :) |
0 yorum: