VİŞNELİ AYVA TATLISI
Malzemeler:
4 Adet Orta Büyüklükte Ayva
1 Su Bardağı Çekirdeksiz Dondurulmus Visne
1 Su Bardağı Toz Seker
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Patates Nisastasi
Hazirlanişi:
Ayvalari Soyup Ikiye Bölün. Çekirdekyataklarini Temizleyin. Tencereye
Yerlestirin. Üzerlerine Yarim Su Bardağı Toz Seker Gezdirin. Karanfilleri Ilave
Edin. 1 Su Bardağı Sicak Su Ilave Edip Yumusayincaya Kadar 5 Dakika
Pisirin. Ayvalari Içinden Alip Servis Tabagina Yerlestirin. Kalan Suya
Visneleri Atin. Vanilya Ve Patates Nisastasini Karistirip Koyulasincaya Kadar
Pisirin. Ayvalarin Ortalarina Doldurun. Soguyunca Servis Yapin.
Afiyet Olsun :) :)
0 yorum: