BALIK KÖFTESİ
Malzemeler:
2 adet palamut baligi
2 bas soğan
2 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
1 küçük demet maydanoz
2 fincan zeytinyagi
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 çay bardağı un
Hazırlanışı:
Palamutiari temizleyin. 1 adet sogani dört parçaya bölerek bolca su
Içerisinde iyice haslayin. baliklari sudan alip etleri kilçikiarindan ayirin.
Buna islatilmis, suyu sikilmis ekmek içi, rendelenmis soğan, 1 yumurta,
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katarak iyice yogurun.
Yogrulan bu karisimdan cevizden büyük parçalar alip avuç içinde yuvarlak
Köfteler yaparak una bulayin. kalan iki yumurtayi çirpin. una bulanmis
Köfteleri yumurtaya bulayip kizdirilmis yagda tavanin sapindan tutup
Sallayarak kizartin. yaninda soğan, maydanoz ile servise sunun.
0 yorum: