BALIK PİLAKİSİ



Malzemeler:

1 kg. balik (kefal, palamut...)
3 patates
2 domates
2 soğan
2 yesil biber
2 dis sarimsak
1-2 defne yapragi
1 limon
1 kahve fincanı  zeytinyagi
5-6 dal maydanoz
Tuz karabiber
1 su bardağı  salçali su

Hazırlanışı:

Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. üstüne
Temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis soğan,
Dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur. 1
Bardak salçali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler
Yumusayincaya kadar pisirilir. üstünelimon suyu sikilir ve maydanoz
Dilimleri konulup servis yapilir.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.