BALIK KROKET
Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 yemek kasigi un
250 gram haslanmis balik
2 yemek kasigi sıvı yag
Yarim demet maydanoz
2 yumurta
Yarim çay kasigi hindistancevizi rendesi
Tuz, karabiber, galeta unu
Hazırlanışı:
Haslanmis baliklarin deri ve kilçiklarini ayiklayin. didikleyin. maydanozu
Yikayin, ayiklayin ve çok ince kiyin. bir tencerede sıvı yagi isitin. unu ilave
Edin. devamli karistirarak yakmadan kavurun. sütü ilave edin. koyu bir
Muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. atesten alinca hindistancevizi
Rendesini, baliklari, maydanozu, tuzu, biberi ve yumurtanin birini ilave
Edin. karistirip sogumaya birakin. karisim iyice soguduktan sonra küçük
Parçalar alin. elinizle köfte sekli verin, önce una sonra çirpilmis yumurtaya
En son da galeta ununa batirip kizgin yagda kizartin.
0 yorum: