BALIKLI OMLET
Malzemeler:
Yarim kg. kefal (ya da beyaz etli baska bir balik)
1 soğan
1/2 çorba kasigi tuz
5 dal maydanoz
5 yumurta
Hazırlanışı:
Baliklari ayiklayip yikadiktan sonra parçalara ayirip bir tencereye
Yerlestirin. baliklarin üzerlerini örtecek kadar su koyup soğan ve
Maydanoz dallariyla birlikte haslayin. su kaynadiktan sonra tuzunu katip
15 dakika pisirin. tencereyi ocaktan alip baliklari sudan çikarin. baliklar
Soguduktan sonra deri ve kilçiklariniçikarip didikleyerek küçük parçalara
Ayirin. diger tarafta yumurtayi çirpip balikla karıştırın, tavaya bir miktar
Yag koyup kizdirin. hazirladiginiz malzemeden tavanizin büyüklügüne
Uygun miktarda tavaya dökerek pisirin. sicak servis yapın.
0 yorum: