BALIK KÖFTESİ



Malzemeler:

1/2 çorba kasigi limon suyu
1/2 su bardağı  un
1,5 çay kasigi köri
1,5 çay kasigi zencefil
1 kg. balik filetosu, beyaz etli
10 ml. raki
2 yumurta
2 çirpilmis yumurta
250 gr. ayçiçek yagi
250 gr. galeta unu
5 taze soğan
50 gr. beyaz susam
Tuz

Hazırlanışı:

Balik filetolarini mutfak robotundan geçirerek kiyma haline getirin. rakiyi
Balik kiymasina katip içine taze soğan,zencefil, köri, yumurta, limon suyu,
Tuz, susam katarak iyice yedirin. avuç içinde yuvarlayarak minik köfteler
yapın. balik köftelerini una, çirpilmis yumurtaya ve galeta ununa
Bulayarak bol yagda kizartin. sicak olarak servis edin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.