ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA



Malzemeler:

1 kg. sardalya
2 tatli kasigi tuz
30 adet asma yapragi
1/4 su bardağı  zeytinyagi
1 tatli kasigi kara biber

Hazırlanışı:

Baliklari temizle yikanarak, tuzlanir ve süzgeçte 15 dakika bekletilir. asma
Yapraklarini yikanip, kurulanir ve yanyana dizilir. baliklara zeytinyagi
Sürüp, kara biber serpilir ve üzerine defne yapraklarindan konulur. baligin
Her birini asma yapragina sarip, kapagi olan bir tepsiye dizilir. önceden
Isitilmis orta sicakliktaki firinda 30 dakika pisirilir.


Soganlari kavurun. salça, karabiber, tuz ve 2 su bardağı  sicak su koyup
Arada bir karistirarak kaynatin. hazirladiginiz köfteleri kaynamakta olan
Salçali sosun içine atarak pisirin. köfteler pisip sosun kivami koyulasinca
Servis tabaklarina alip sicak olarak servis yapin

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.