BATIRIK
Malzemeler:
2,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı ilik su
1,5 su bardağı tahin
150 gr. kuru soğan
3 orta boy (250 gr) domates
1/2 yemek kasigi domates salçasi
6-7 adet yesil soğan
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı limon suyu (istege bagli olarak artirilabilir)
2,5 tatli kasigi tuz
1,5 tatli kasigi kirmizi biber
1,5 tatli kasigi kimyon
Hazırlanışı:
Bulguru derin bir tepsiye koyun ve ilik suyla islatip, kapagi kapatarak 20-25 dakika bekletin. bu arada sogani soyup ince kiyin. yesil soğan ve
Maydanozu yikayip ayiklayin ve ince kiyin. domateslerin kabugunu soyup
Küçük dograyin. bulgura kuru sogani, salçayi, domatesi, kimyon ve kirmizi
Biberi katarak yumusayincaya kadar yogurun. tahini katip tekrar yogurun.
Yesil soğan, maydanoz, tuz, limon suyu katip karıştırın, avuç içinde,
Parmaklar arasinda sikarak köfte sekli verin. marul, tursu veya domates
Salatasiyla servis yapabilirsiniz
0 yorum: