BAVARUA
Malzemeler:
1/ 2 Lt ( 2 Bardak Süt)
150 Gr ( 3/ 4 Bardak ) Tozşeker
15 Gr Jelatin
1 Bardak Krem Şantiy
½ Paket Şekerli Vanilya
1 TatlıKaşığı limon Kabuğu Rendesi
1 Silme Yemek Kaşığı un
1 Yemek Kaşığı yeşil Fıstık( Tuzsuz)
Hazırlanışı:
Şeker, Un, Yumurta Sarısı, Limon Kabuğu Ve Vanilyayıbir Tencereye Koyup
Iyice Karıştırın. Sıcak Sütü Azar Azar Katarak Yedirin. Sonra Da Krem Şantiy
Katın.
Ateşüzerinde Devamlıkarıştırarak Kaynama Derecesine Kadar Pişirin.
Jelatini 10 Dakika Soğuk Suda Bekletin, Sonra Da Suyunu Süzüp Kremaya
Katın. Ara Sıra Karıştırarak Soğutun.
Bir Puding Kalıbınıyağlayıp, Kıyılmışyeşil Fıstık Ve Tozşeker Serpin.
Kremayıiçine Boşaltın Ve Buzdolabında Dondurun.
5. Kalıbıönce Sıcak Suya Batırın Ve Yarım Dakika Sonra Da Yuvarlak Bir
Tabağa Ters Çevirin. Ahududu Veya Kayısısalçasıyla Servis Yapın.
0 yorum: