BEZELYELİ TAVUKLU BÖREK
Malzemeler:
Hamur Için:
750 Gr Tavuk Gögsü
250 Gr Haslanmis Bezelye
2 Su Bardagi Un
2 Adet Yumurtanin Sarisi
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
Yeterince Su
1/2 Paket Margarin
Tuz
Patates Püresi Için:
2 Adet Patates
1.5 Çorba Kasigi Margarin
1/2 Çay Bardagi Süt
2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri Rendesi
Tuz
Içi Için:
1 Adet Yumurtanin Sarisi
Hazırlanışı:
Bir Kapta Unu, Yumurta Sarilarini, Yeterince Suyu Ve Tuzu Karistirin.
Yumusak Bir Hamur Elde Edene Kadar Yogurun. Hamuru 20 Dakika
Dinlendirin. Hamurdan Yumurta Iriliginde Parçalar Koparin. Unlu Bir
Zeminde Küçük Bir Tabak Büyüklügünde Açin. Eritilmis Margarini Bir Firça
Yardimiyle Her Hamur Parçasinin Üzerine Sürün.
Yaglanmis 3 Adet Hamur Parçasini Üst Üste Dizin. Diger Hamurlari Da
Aralarina Margarin Sürerek, Üst Üste Dizin. 5 Dakika Buzlukta Bekletin.
Sonra Hamurlari Merdane Yardimiyle Tekrar Açin. Aralarina Eritilmis
Margarin Sürün. Üst Üste Dizerek, Buzlukta 10 Dakika Bekletin. Buzluktan
Çikardiktan Sonra 3 Mm Kalinliginda Açin.
Püre Için Hasladiginiz Patatesleri Bir Çatal Yardimiyle Ezdikten Sonra Içine
Margarin, Süt, Kasar Peyniri Rendesi Vetuzu Ekleyin. Dikdörtgen Seklinde
Kestiginiz Hamurun Içine Önce Püreyi, Küçük Parçalar Seklinde Kesilmis
Tavuk Etini Ve Bezelyeyi Koyun. Yufkanin Dört Bir Yanini Üst Üste Koyarak
Kapatin. Ters Çevirerek, Çok Az Yagladiginiz Tepsiye Yerlestirin.
Üzerine 4 Cm Araliklarla Bir Biçak Yardimiyle Çizik Atin. Yumurta Sarisi
Sürün. Orta Derecede Isitilmis Bir Firinda Pisirin. Dilimlediginiz Böregin
Üzerine Kasar Peyniri Rendesi Serperek Servis Yapin.
0 yorum: