BULGURLU POĞAÇA
Malzemeler:
1 Su Bardagi Yogurt
Kibrit Kutusu Büyüklügünde Yas Maya
1,5 Su Bardagi Yag (yarisi Sivi Yarisi Margarin)
1 Adet Yumurta (aki Hamura, Sarisi Üzerine)
Yeteri Kadar Tuz
Aldigi Kadar Un
Íçi Için :
300 Gr Kiyma
1 Adet Sogan
Yarim Su Bardagi Ince Bulgur
Yarim Su Bardagi Ceviz Içi
Yarim Demet Maydanoz
Yeteri Kadar Tuz, Karabiber, Kirmizi Biber
Hazırlanışı:
Için Hazirlanisi :
Kiymayi Soganla Kavurun. Içine Suda Beklettiginiz Bulguru, Ince Kiyilmis
Maydanozu, Tuzu, Karabiberi Ve Kirmizi Biberi Ekleyin. 2-3 Kere Ateste
Beraber Karistirin. Atesten Alin, Içine Irice Kiyilmis Ceviz Içi Ekleyin.
Hamurun Hazirlanisi:
Derince Bir Kaba Maya Ve Yogurt Koyup Iyice Ezin. Tuz, Yumurta Aki, Yag
Koyup Iyice Karistirin. Alabildigi Kadar Unla Yumusakça Bir Hamur Yapin.
Üzerini Örtüp Kabarincaya Kadar Mayalandirin. Mayalandiktan Sonra Ceviz
Büyüklügünde Parçalar Ayirin.
Ayirdiginiz Her Parçayi Avuç Içinde Biraz Açin. Hazirladiginiz Bulgurlu
Kiymali Içi Koyup Kapatin. Yuvarladiktan Sonra Tepsiye Dizin. Üzerine
Yumurta Sarisi Sürün.
Üzerine Hashas Tohumu Veya Susam Serpip Önceden Isitilmis 200
Derecedeki Firinda Pisirin.