ÇARK BÖREĞİ
Malzemeler:
4 Adet Haslanmis Patates
1 Kahve Fincani Sivi Yag
1 Adet Sogan
4 Dilim Hindi Salami
1 Demet Maydanoz
5 Adet Milföy Hamuru
2 Adet Yumurtanin Sarisi
Tuz, Karabiber, Kirmizi Pulbiber
Hazırlanışı:
Ön Hazirlik Olarak Haslanmis Patatesleri Soyalim. Tavla Zari Iriliginde
Dograyalim. Sivi Yagi Tavaya Alalim. Kizdirdiktan Sonra Küçük Dogradigimiz
Sogani Ekleyelim. Sogan Pembelesmeye Basladiginda Küçük Parçalar
Halinde Kesilmis Hindi Salamini Ekleyelim. Tuz, Karabiber, Kirmizi Pulbiberi
Ve Ince Kiyilmis Maydanozu Ekleyelim. Karisimi Iyice Harmanlayalim.
Genis Ve Uzun Bir Alüminyum Folyonun Üzerine Milföy Hamurlarini Yanyana
Dizelim. Kenarlarini Yapistiralim. Milföy Hamurlarinin Ortasina
Uzunlamasina Patatesli Harci Düzgün Bir Sekilde Yayalim. Hamuru Düzgün
Bir Rulo Olusturacak Sekilde Yuvarlayalim. Karsilikli Iki Kenarini Kapatalim.
Seklini Bozmadan Alüminyum Folyoya Saralim. Hamuru, Dis Kismi
Sertlesene Dek Buzlukta Bekletelim.
Buzluktan Aldigimiz Rulonun Üzerinden Folyoyu Çikaralim. Ruloyu 5 Cm
Araliklarla, Hamur Eklerden Ayrilmayacak Sekilde Keselim. Yuvarlak Bir
Form Vererek Hafifçe Yaglanmis Tepsiye Yerlestirelim. Üzerine Yumurta
Sarisi Sürelim. Önceden Isitilmis Firinda Iyice Kizarana Dek Pisirelim
0 yorum: