BÜZGÜLÜ BÖRECİK



Malzemeler:

Hamur Için
Alabildigince Un
1/2 Fincan Süt Veya Su
1 Fincan Yogurt
1/2 Fincan Sivi Yag
1 Adet Yumurta
2 Çay Kasigi Karbonat
1 Fincan Erimis Margarin
Tuz
Içine
200 Gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan
2 Adet Patates
1/4 Çay Bardagi Sivi Yag

Hazırlanışı:

Unu, Karbonati Ve Tuzu Karistirarakharmanlayalim. Unun Ortasini Havuz
Gibi Açalim. Içine 2 Adet Yumurtayi, Erimis Margarini Ilave Edelim. Sütü
Veya Suyu Azar Azar Ilave Ederekkulak Memesi Yumusakliginda Ele
Yapismayan Bir Hamur Yoguralim. Hamuru 15 Dakika Dinlendirelim.
Bu Arada Böregin Içini Hazirlayalim. Sogani Küçük Yemeklik Dograyip, Sivi
Yagda Hafifçe Pembelestirelim. Patatesleri Soyup, Tavla Zari Iriliginde
Dograyalim. Soganlari Atesten Alalim. Içine Patatesleri Ve Kiymayi Çig
Olarak Katalim. Tuz Ve Karabiberi De Katip Hepsini Yoguralim. Bekletelim.
Hamurdan 2 Ceviz Iriliginde Parçalarkoparalim, Beze Yapalim. Unlu Bir
Zeminde Bezeleri Manti Yufkasi Inceliginde Düzgün Yuvarlak Sekillerde
Açalim. Her Yuvarlak Parçanin Ortasina 1 Kasik Patatesli Kiymali Harçtan
Koyalim. Hamurun Kenarlarina Küçük Pililer Yaparak Harcin Üzerinde
Büzdürerek Üstten Toplayalim. Veiyice Büzdürüp Yapistiralim.
Firin Tepsisini Iyice Yaglayalim. Börekleri Firin Tepsisine Dizelim. Üzerlerine
Yumurta Sarisi Sürerek Önceden Isittigimiz Orta Hararetli Firinda Alti Ve Üstü
Pembelesene Dek Pisirelim. Firindan Çikarip Ilindiginda Servis Yapalim

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.