BURMA ÇÖREK



Malzemeler:

1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı pudra Şekeri
3 Adet Yumurtanın Sarısı
1/2 Su Bardağı süt
1 Çorba Kaşığı bal
1 Paket Kabartma Tozu

Hazırlanışı:

1 Kg Un, 2 Çay Kaşığı karbonat, Tuz Ve Suyu Derin Bir Kabın Içinde Yoğurup
Hamur Haline Getirin. Hamurdan Küçük Bezeler Koparıp, Oklavayla Açın.
İlk Açtığınız Hamurun Üzerine Sıvıyağve Dövülmüşceviz Serpin. Üzerine
Bir Yufka Daha Koyun. Onun Üzerine De Malzemeler:i Ekleyin. En Üste Bir
Yufka Daha Kapatın. Bu Üç Yufkayırulo Yapıp Gül Biçiminde Kıvırın.
Yağlanmıştepsinin Ortasına Koyun. Diğer Yufkalarıda Aynıbiçimde Üst
Üste Koyup Ortadaki Yufkanın Etrafında Dolayın. Üzerine 2 Çorba Kaşığı
Eritilmişmargarini Serpip 1 Adet Yumurta Sarısınısürün. Önceden ısıtılmış
180 Derecelik Fırında Üzeri Kızarana Dek Pişirin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.