BALLI KURABİYE CEVİZLİ
Malzemeler:
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı pudra Şekeri
3 Adet Yumurtanın Sarısı
1/2 Su Bardağı süt
1 Çorba Kaşığı bal
1 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı:
Genişbir Hamur Yoğurma Kabına Küçük Parçalar Şeklinde Kesilmişyarım
Paket Margarini Alın.üzerine Azar Azar Un Serperek,margarini Parmak
Uçlarıyla Una Yedirin.margarin Ve Un Özleştikten Sonra 1 Su Bardağı pudra
Şekerini,3 Adet Yumurtanın Sarısını,yarım Su Bardağı sütü,1 Çorba Kaşığı
Balı,1 Paket Kabartma Tozunu Ilave Edin(gerekirse Un Ekleyin).
Kulak Memesi Yumuşaklığında Bir Hamur Elde Edene Dek Yoğurun.hamuru
Birkaç Dakika Dinlendirin.yoğurduğunuz Hamurdan Ceviz Büyüklüğünde
Parçalar Koparın.elinizde Yuvarlayarak,şekil Verin.
Hamurlarıönce Yumurta Akına Batırın.sonra Da Dövülmüşcevize
Bulayın.çok Az Yağsürülmüşfırın Tepsisine Dizin.önceden ısıtılmışorta ısılı
Fırında 35 Dk.pişirin,servis Yapın.
0 yorum: