CARTLAK KEBABI
Malzemeler:
150 Gr. Kuzu Ciğeri (4 Şiş),
30 Gr. Ciğer Çözü (ciğer Yağı),
Piyaz Malzemesi:
1 Tutam Maydanoz,
1 Adet Küçük Başkuru Soğan,
Yapılışta Kullanılan Malzeme:
Yeterince Tuz,
Karabiber, Kimyon,
Sumak Ekşisi,
Hazirlanişi:
Ciğer, Kuşbaşıbüyüklüğünde Parçalara Ayrılır. Ciğer Çözü De Aynı
Büyüklükte Parçalara Bölünür. Kuşbaşıbüyüklüğündeki 5 Tike Ciğer Ve 1
Çöz; Her Şişe Iki Tike Ciğer, 1 Tike Çöz, 3 Tike Ciğer Olacak Şekilde Saplanır.
Pİşİrİlmesİ:
işlere Geçirilmişciğerler Harıgeçmişkömür Ateşinde Yakmadan
Çevire Çevire Pişirilir. Pişerken Üzerine Hafiften Tuz, Biber, Kimyon Atılır.
Pişen Ciğerler Tabağa Çekilir, Üzerine Bir Miktar Karabiber Atılır.
Pİyazİn Hazirlanişi:
Kuru Soğan Ince Ince Doğranır, Sumak Ekşisiyle Karıştırılır, Maydanoz Ince
Bir Şekilde Doğranarak Karıştırılır, Hazırlanan Piyaz Tabaktaki Ciğerin Yanına
Limon, Yeşil Biber, Turp Ve Mevsimine Göre Yeşillikle Birlikte Konarak
Servise Sunulur. Yanında Ayran Da Içilebilir.
0 yorum: