SİMİT KEBABI
Malzemeler:
650 Gr. Kıyma,
200 Gr. ılık Suda ıslanmışsiyah Köftelik Simit,
85 Gr. Çam Fıstığı,
20 Gr. Dövülmüşsarımsak,
30 Gr. Rendelenmişk. Soğan,
Tuz
2 Bağmaydanoz,
15 Gr. Köfte Baharatı, Tarçın, Kimyon, Karabiber,
15 Gr. ıslanmışpul Biber,
50 Gr. Fıstık Içi,
Hazirlanişi:
Bir Tepsiye Kıyma, ıslanmışsimit, Çam Fıstığı, Ince Doğranmışmaydanoz,
Dövülmüşsarımsak, Rendelenmişsoğan, Baharat, Kimyon, Karabiber,
Tarçın, Tuz, ıslanmışpul Biber Ilave Edip Karıştırılır. Karışımıiyice
Yoğurduktan Sonra, Kuşbaşından Büyük Şekilde Yuvarlanır, ızgara Şişlerine
Takılır Ve ızgarada Pişirilir. Piştikten Sonra Tabaklara Servis Edip Üzerine
Rendelenmişkaşar Ve Fıstık Içi Serpilir. Yemek Artık Servise Hazırdır.
0 yorum: