SARIMSAK KEBABI
Malzemeler:
500 Gr. Yağlıkıyma,
500 Gr. Taze Başsarımsak,
1 Kahve Fincanınar Pekmezi,
Karabiber Ve Tuz.
Hazirlanişi:
Kıymaya Biraz Tuz Ve Karabiber Konur Ve Az Suyla Yoğrulur. Etten Ceviz
Büyüklüğünde Parçalar Kopartılarak Yuvarlak Köfteler Yapılır. Sarımsakların
Başlarıayrılmadan Ortadan Ikiye Bölünür. Şişe Bir Köfte Bir Sarımsak
Saplanır. Mangalda Pişirilir. Pişirilen Kebaplar Bir Tepsiye Dizilir. Üzerine
Sulandırılmışnar Pekmezi Veya Az Su Gezdirilir, Ateşte 10 Dakika Ağzı
Kapalıkapta Bekletilir Ve Servis Yapılır
0 yorum: