ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler:
1 ince tavuk
1 bas soğan
1 bas havuç
3 su bardağı dolusu iç ceviz
3c büyük dilim bayat ekmek
Tuz-kirmizi biber
1-2 dis sarmisak
Hazırlanışı:
Temizlenmis ve yikanmis tavugu dörde bölünmüs soğan, havuç ve
Yeterince suyla birlikte atese koyun. kaynamaya baslarken üzerindeki
Köpügü alin. bir kasik tuz katip kisik ateste yumusayana dek pisirin.
Atesten indirin ve ilimaya birakin.
Tavugu tencereden çikartin. kemiklerini ve derisini ayirin. etleri de iri
Parçalara bölün.
Cevizleri bir kere et makinasinda çekin. ekmeklerin kabuklarini çikartip
Islatin ve suyunu sikarak azar azar çekilmis cevize katin. 1-2 dis dövülmüs
Sarmisak, dilediginiz kadar kirmizibiber ve tuz koyun. tekrar makineden
Geçirin. akan yaglari bir fincana toplayin.
Ceviz içine, azar azar tavuk suyunu katip tahta kasikla karıştırın, koyu bir
Boza kivamina gelen salçanin yarisini tavuk etleriyle karıştırın, uzun bir
Servis tabagina yerlestirin. üzerini de kalan salçayla kapatin. ceviz yagi
Gezdirip maydanoz yapraklariyla süsleyin.
0 yorum: