CEVİZLİ REVANİ

















Malzemeler:

5 Çay Bardağı Un,
4 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Yogurt,
1.5 Çay Bardağı Irmik
2 Çay Bardağı Seker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu
2 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi (süslemek Için)
Serbeti Için
3.5 Su Bardağı Seker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon

Hazirlanişi:

Ön Hazirlik Olarak Serbeti Hazirlayalim. Bunun Için Seker, Su Ve Çeyrek
Limonu Kaynatalirn. Sogumaya Birakalim.
Yumurtalari Sekerle Beraber Köpürene Dek Çirpalim.
Yogurdu, Irmigi, Vanilyayi Katalim. Elenmis Una Kabartma Tozunu
Ekleyerek Çirpma Kabina Alalim. Iri Dövülmüs Cevizleri De Alip Karistiralim.
Küçük Bir Firm Tepsisini Hafif Yaglayip, Hamurun Yapismamasi Için Seker
Serpistirelim. Hamuru Tepsiye Döküp, Önceden Isittigimiz Orta Isili Firinda
Alti Üstü Pembelesene Dek Pisirelim.
Firindan Aldiktan Sonra Üzerine 1 Su Bardağı Su Gezdirelim. Önceden
Hazirlayip, Soguttugumuz Serbeti Revaninin Her Kösesine Esit Olarak
Yayalim. Serbetini Emdiginde Dilimleyerek Servis Tabagina Alalim. Üzerine,
Diledigimiz Süslemeyi Yaparak Servis Yapalim.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.