ÇİĞ BÖREK
Malzemeler:
10 Kahve Fincanıun
2 Yemek Kaşığı zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı sirke
Tuz
2 Su Bardağı sıvıyağ
İçi Için :
1/2 Kg. Yağsız Dana Kıyma
1 Adet Soğan
Hazırlanışı:
Soğanırendeleyip Tuz Ve Karabiberle Iyice Karıştırın. 1 Kahve Fincanısu
Ilave Edin. Unun Ortasınıaçıp Yoğurt, Zeytinyağı, Yumurta, Sirke Ve Tuzu
Ilave Edip Hamuru Yoğurun. Ceviz Büyüklüğünde Bezeler Yapıp 20 Dakika
Dinlendirin. Unlu Hamur Tahtasıüzerinde 18-20 Cm. Çapında Açın. Açtığınız
Yuvarlak Hamurun Bir Tarafına Kıymalıharçtan Ilave Edip Diğer Tarafıile
Kapatın. Kenarınıruletle Çıkartın. Kızdırılmışsıvıyağda Her Iki Tarafını
Kızartın. Sıcak Olarak Servis Yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: