ÇÖKELEKLİ VE BİBERLİ ÇÖREK



Malzemeler:

Hamur Malzemesi
8 Su Bardağı un
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaşmaya
1/2 Çay Bardağı sıvıyağ
1 TatlıKaşığı tozşeker
1 TatlıKaşığı tuz
Yeterince Su
Üstünün Malzemesi
2 Soğan
1/2 Su Bardağı sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı biber Salçası
250 Gr Çökelek
1 TatlıKaşığı pul Biber
1 TatlıKaşığı kimyon
1/2 Su Bardağı susam

Hazırlanışı:

Yaşmayayı ılık Suda Ezin. Unun Ortasınıaçarak Maya, Tuz, Şeker Ve
Sıvıyağıilave Edin. Azar Azar ılık Su Ekleyerek Hamur Yoğurun.
Mayalanmasıiçin 45 Dakika Bekletin.
Soğanlarıküçük Küçük Doğrayıp Sıvıyağda Hafifçe Kavurun. Biber Salçasını
Ekleyip Yağda 1-2 Dakika Ezin. Ocağıkapatıp Çökelek, Kimyon, Kekik,
Kavrulmuşsusam Ve Pul Biberi Ilave Edip Karıştırın.
Mayalanan Hamuru Hafif Unlu Zemine Alın. Kullanacağınız Tepsi
Büyüklüğünde Açıp Yağlanmıştepsiye Yerleştirin. Hamurun Üzerine Harcı
Eşit Miktarda Yayın. Elinizi Sıvıyağa Batırarak Hafif Hafif Harcın Üzerine
Bastırın. Önceden ısıtılmışfırında 200 Derecede Pişirin. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.