DEVILS FOOD CAKE
Malzemeler:
1. Aşama:
110 Gr. Bitter Çikolata
125 Gr. Hazır Çiğkrema
175 Gr. Kahverengi Toz Şeker
2. Aşama:
300 Gr. Un
1 Çay Kaşığı tuz
3 Yemek Kaşığı kakao
1 Çay Kaşığı karbonat
3. Aşama:
115 Gr. Yağ(oda Sıcaklığında Yumuşamış)
200 Gr. Toz Şeker
2 Adet Büyük Boy Yumurta
1 Paket Vanilya
175 Gr. Su
Kekin Üstüne Ve Arasıiçin:
140 Gr. Bitter Çikolata
140 Gr. Sütlü Çikolata
225 Gr. Hazır Çiğkrema
Hazırlanışı:
1.aşamada, Orta Boy Bir Tencerenin Içine 110 Gr. Bitter Çikolatayı, Kremayı
Ve Kahverengi Toz Şekeri Koyarak, Kısık Ateşte Ocağın Üstünde Eritelim.
Ama Erir Erimez “kaynatmadan” Altınısöndürün Ve Bir
Kenara Alın.
2.aşamada Unu, Tuzu, Kakaoyu Ve Karbonatıberaberce Bir Kaba Eleyelim.
3.aşamada Ise Yumuşamışyağımikserle Krema Gibi Oluncaya Kadar
Çırpalım. Sonra Üzerine Şekeri Ekleyelim Ve Karıştıralım. Yumurta Sarılarını
Teker Teker, Vanilyayla Beraber Katalım. Şimdi Içine Ikinci Aşamada
Hazırladığımız Unlu Karışımıkaşık Kaşık Koyarak Karıştıralım (gerekirse
Yavaşyavaşsuyu Da Ekleyin). Sıra Geldi 1. Aşamadaki Çikolatalıkarışımı
Hepsinin Içine Eklemeye. 175 Dereceye Önceden Ayarlanmışve ısıtılmış
Fırında Iki Ayrı23-25 Cm Çapındaki Pasta Kalıplarına Bu Hamuru
Paylaştıralım. Sonra Da 30 Dakika Kadar Pişirelim. Fırından Alalım, Beş
Dakika Daha Pastalarısoğutup, Kalıplarınıçıkaralım.
Şimdi De Pastanın Üstüne Ve Aralarına Süreceğimiz Krema Için; Bitter Ve
Sütlü Çikolatayıparçalayarak Bir Cezvenin Içinde Eritelim. Eriyen
Çikolatalarıateşten Alıp, Kremayıiçine Ekleyelim. Birinci Kekin Üstüne Ve
Etrafına Bu Karışımdan Bir Miktar Koyalım Ve Spatula Ile Her Tarafına
Yayalım. Sonra Da Ikinci Keki Üzerine Koyup, Kekin Kenarlarınıve Üstünü
De Çikolatalıkarışım Ile Iyice Kaplayalım.
Buzdolabında 1 Saat Kadar Bekletip, Dilimleyerek Servise Sunalım.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: