DİZMANA BÖREĞİ
Malzemeler:
3 Adet Ekmek Hamuru
200 Gr. Kiyma
1 Adet Sogan
1 Su Bardagi Yogurt
1/2 Su Bardagi Siviyag
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Hashas
Hazırlanışı:
Firin Tepsisinin Tabanina Ve Yanlarina Bir Firça Yardimiyle Margarin Sürelim.
Un Serpelim.
Ön Hazirlik Olarak Patatesleri Diri Kalacak Sekilde Bol Suda Haslayalim.
Patatesler Yari Yariya Pisince Kabuklarini Soyup Rendeleyelim. Küçük Küçük
Kestigimiz Sogani Ve 200 Gr. Kiymayi Birlikte Yariyariya Pisene Dek
Kavuralim.
Patatesleri Ilave Edelim. Tuzu, Karabiberi Ve Ince Kiyilmis Maydanozu
Ekleyip Karistiralim. Elimizi Sivi Yagabatirarak Hamurdan, Cevizden Biraz
Daha Iri Bir Parça Koparalim. Yuvarladiktan Sonra Elimizde Çay Tabagi
Büyüklügünde Açalim. Ortasina Patatesli Içten Bir Miktar Koyalim.
Kenarlarini Toplayarak Ortada Birlestirelim.
Hamur Topunu Sivi Yaga Batirip Çikararak, Yaglanmis Ve Unlanmis Tepsiye
Dizelim. Hamur Toplarini Tepsiyi Siki Siki Dolduracak Sekilde Yerlestirelim.
Hamuru Tekrar Mayalanmasi Için En Az Yarim Saat Oda Sicakliginda
Bekletelim.
Yumurtayi, Yarim Su Bardagi Sivi Yagive 1 Su Bardagi Yogurdu Bir Kapta
Iyice Karistiralim. Tepsiye Dizdigimizhamurlarin Üzerine Dökelim. Önceden
Isittigimiz 200 Dereceli Firinda Böregin Alti Ve Üstü Kizarana Dek Pisirelim.
Ilindiktan Sonra Servis Yapalim.
0 yorum: