KAŞARLI BÖREK
Malzemeler:
5 Adet Yufka
5 Adet Yumurta
3 Su Bardağı su
1/2 Paket Margarin
1/2 Su Bardağı sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1.5 Su Bardağı kaşar Peyniri Rendesi
Hazırlanışı:
Yumurtalarıçukur Bir Kapta Iyice Çırpalım. İçine Suyu, Eritilmişve
Soğutulmuşmargarini, Sıvıyağıve Kabartma Tozunu Ilave Edelim. Fırın
Tepsisini Yağlayalım. Tepsiye Dizeceğimiz 3 Adet Yufkanın Arasına
Hazırladığımız Karışımdan Dökelim. Yufkalarıburuşturalım. Üçüncü
Yufkanın Üzerine Ufalanmışbeyaz Peynir Serpelim. Diğer Yufkalarıda
Arasına Yağlıkarışımdan Sürerek Ve Buruşturarak Tepsiye Yerleştirelim.
En Son Yufkanın Üzerine De Yağlıkarışımdan Bolca Sürelim. Böreğin Birkaç
Yerinden Delikler Açalım. Bir Bıçak Yardımıyle Dilimler Keselim. Üzerine
Kaşar Peyniri Rendesi Serpelim. Önceden ısıtılmış200 Dereceli Fırında
Böreğin Altı-üstü Kızarana Dek Pişirelim.
0 yorum: