KATMERLİ BÖREK
Malzemeler:
1 Paket Margarin
4 Su Bardağı un
1 Su Bardağı yoğurt
1 TatlıKaşığı tuz
Hazırlanışı:
İçİn Hazırlanışı
Kıymayıve Soğanıkavurup, Yeşilbiber, Domates, Maydanoz, Bir Tutam Tuz
Ve Biber Ilave Edin.
Böreğİn Hazırlanışı
Hazırladığınız Hamuru 8 Eşit Parçaya Ayırarak Bir Gece Bekletin. Hamura
Dikdörtgen Şekli Verin Ve Olabildiğince Ince Açıp Üzerinde Tereyağını
Gezdirin. Hamurun Uzun Tarafına Iç Malzemesini Yerleştirip, Rulo Şeklinde
Yuvarlayın. Ruloyu 5 Santim Eninde Parçalara Bölüp, Üzerine Yumurta
Sarısınısürün. 200 Derecede Fırında Pembeleşinceye Kadar Pişirip, Sıcak
Servis Yapın.
0 yorum: