EKŞİLİ TARAKLIK TAVASI
Malzemeler:
1 Kg. Açılmışpirzola Et,
100 Gr. Kuru Soğan,
150 Gr. Rendelenmişdomates,
250 Gr. Domates,
50 Gr. Yeşil Biber,
50 Gr. Domates Salçası,
50 Gr. Margarin Yağ,
250 Gr. Ayva, Yarım Çay Bardağı nar Pekmezi, Yarım Çay Bardağı limon
Suyu,
10 Gr. Pul Biber, 10 Gr Tuz
Hazirlanişi:
Bir Tencereye Margarin Yağıve Et Konur Ocağın Altıyakılır. Et Biraz
Kavrulduktan Sonra Halka Doğranmışsoğan Ilave Edilir, Soğan Hafif
Pembeleşince Salça Ilave Edilip Rendelenmişdomates Konur Ve Karıştırılır.
Karışıma 4 Su Bardağı su Ilave Edilir, Tuzu Atılır, Kefi Alınıp Tencerenin
Kapağıkapatılır, Ocağın Altıkısılır. Bir Kaseye Nar Pekmezi, Limon Suyu Ve
Baharatlar Konup Karıştırılır. Bu Karışım Etin Üzerine Aktarılır. Ayvanın
Kabuğu Soyulur Dörde Bölünerek Yemeğin Üzerine Konur Ve Pişirilir.
Domates Ve Biberleri De Doğrayıp Yemeğin Üzerine Atıp 3 Dakika Pişirilir.
Yemek Servise Hazırdır
0 yorum: