EKŞİLİ VE TATLILI KARİDESLER
Malzemeler:
75 Gr Ufak Konserve Misir
100 Gr Mantar
1 Çorba Kaşığı Siviyag
450 Gr Dondurulmus Karides
175 Gr Labne Peyniri
Sos:
45 Ml Sek Seri
5 Çorba Kaşığı Elma Suyu
2 Çorba Kaşığı Domates Salçasi
2 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çorba Kaşığı Seker
3 Çorba Kaşığı Soya Sosu
4 Çorba Kaşığı Misir Unu
Hazirlanişi:
Önce Sosumuzu Hazirlayip, Bir Kenara Koyalim. Bunun Için Tüm Sos
Malzemelerini Bir Kapta Karstirin Ve Bir Kenarda Bekletin.
Brokoliyi Ufak Çiçekler Halinde Ayirin, Soganlari Ve Kirmizi Biberi Kiyin.
Mantarlari Küçük Küçük Dograyin. Misirlari Yikayip Hazirlayin.
Sivi Yagi Yapismaz Bir Tavada Kizdirin, Sebzeleri Hepsini Ekleyip, Sote Edin.
5 Dakika Kadar Pisirin.
Karidesleri Ilave Edip, Üç Dakika Daha Pisirin.
Daha Sonra Sosu Ilave Edip, Karides Ve Sebzelerle Beraber Bir Süre Daha
Kaynatin. Yemeginiz Pisince Ocaktan Indirin.
0 yorum: