NUGATLI PASTA
Malzemeler:
250 Gr. Un
150 Gr. Tereyagi
2 Yumurta
Tuz
1 Bardak Ayçiçek Yagi
1 Bardak Süt
Limon Kabugu
1 Paket Tatli Maya
Kremasi Için:
6 Yumurta Sarisi
100 Gr. Seker
20 Gr. Süt
Vanilya
50 Gr. Badem
1 Yemek Kaşığı Bal
300 Gr. Tereyagi
100 Gr. Nugat
100 Gr. Çikolata
Hazirlanişi:
Krema Için Önce Sütü Sekerle Birlikte Kaynatin. Bademleri Ve Vanilyayi
Ekleyip 3 Dakika Pisirin. Ilindiktan Sonra Devamli Karistirarak Yumurtalari
Ekleyin. Tekrar Atese Alin, Ancak Kaynatmayin. Sogudumasi Için Birakin Ve
Yumusamis Tereyagini Ilave Edin. Biraz Daha Soguyunca Dövülmüs
Nugatlari Ve Parça Çikolatalari Ekleyin.hamuru Hazirlamak Için Yumurtalari
Seker, Limon Kabugu Ve Bir Tutam Tuz Ileçirpin. Sütü Ve Sivi Yagi Ekleyin.
Bir Baska Kapta Un Ve Mayayi Elekten Geçirin Ve Karisima Ilave Edin. Iyice
Homojen Bir Hal Aldiginda Yaglanmis Bir Kaliba Dökün Ve 200 Dereceye
Ayarlanmis Firinda Yaklasik Yarim Saat Pisirin. Pastayi Keserek Üç Kat Elde
Edin. Katlar Arasina Kremayi Sürün.üzerine Pudra Sekeri Serpin.
0 yorum: