ELMA MARMELETI



Malzemeler:

1.5 Kg Elma
250 Gr Toz Şeker
1 Adet Çubuk Tarçın

Hazırlanışı:

Elmalarııyıkayıp, Dört Eşit Parçaya Bölün. Çekirdekleri Çıkarıp, Çekirdek
Yataklarınıtemizledikten Sonra Tencereye Koyun. Tencereye Bir Miktar Su
Ve Tarçın Koyduktan Sonra Tencerenin Kapağınıkapatıp Orta Ateşe Oturtun.
Elmalar Sularınısalıp Tekrar Çekmeye Başladıklarında Tencereyi Ateşten
Alın. Elmalarıtahta Bir Kaşık Yardımıyla Bastırarak Ezip, Süzgeçten Geçirin.
Elmalara Şekeri Katın Ve Tekrar Tencereye Alıp Orta Ateşe Oturtun. Tahta Bir
Kaşıkla Karıştırarak, Marmelat Kıvamına Buluncaya Dek Kaynatın.
Sonra Ateşten Alın Ve Soğumaya Bırakın. Ilındığında Kuru Cam Kavanozlara
Boşaltın, Soğuduğunda Kavanozların Kapaklarınıkapatıp, Serin Bir Yerde
Muhafaza Edin. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.