ERİK MARMELATI
Malzemeler:
1 Kg Şeker
1 Kg Kuru Erik
Hazırlanışı:
Erikleri Bol Suda Iyice Yıkayın, Bir Tencereye Koyun Ve Eriklerin Üzerini
Biraz Aşacak Kadar Kadar Su Katıp, Meyveler Yumuşayıncaya Dek Kaynatın.
Pişirme Işlemi Sırasında Erikleri Birkaç Kez Karıştırın Ve Gerekirse Tencereye
Biraz Su Ilave Edin. Erikler Iyice Yumuşadıklarında Ateşten Alın, Ezip,
Kevgirden Geçirin. Elde Ettiğinizi Erik Ezmesini, Tencereye Koyun. Şekeri,
Pişmekte Olan Ezmeye Ara Ara, Azar Azar Ilave Edin Ve Marmelatıdevamlı
Olarak Karıştırın.
Marmelat Kıvamınıbulmak Üzereyken Bir Adet Limonun Suyunu Tencereye
Boşaltın. İki Dakika Sonra Tencere Ateşten Alın Ve Marmelat Sıcakken, Kuru
Kavanozlara Doldurun, Soğuduğunda Serin Bir Yerde Saklayın.
0 yorum: