ELMALI BAKLAVA
Malzemeler:
300 Gr. Un
200 Gr. Nisasta
300 Gr. Tereyagi
1 Tatli Kaşığı Tarçin
1 Tatli Kaşığı Yesil Fistik (çekilmis)
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Limon
2 Adet Elma
Surubu:
1 Kg. Su
1 Kg. Seker
1/2 Limon (birlikte Kaynatilir)
Hazirlanişi:
Un Mermere Elenip, Ortasi Havuz Gibiaçilip, Içine Tuz, Yumurta, Süt Ile
Yogrularak 30 Dk. Dinlendirilir. Dinlenen Hamur Iyice Yogurulup Yuvarlak
Seklinde 6 Parçaya Bölünür Ve Tekrar 30 Dk. Dinlenmeye Birakilir. Daha
Sonra Nisasta Ile Incecik Açilir. Önceden Yaglanmis Tepsiye Yufkalarin Yarisi
Dösenir. Rendelenmis Elmalar, Suyu Sikilarak Yufkalarin Üzerine Yayilir Ve
Üzerine Tarçin Serpilir. Kalan Yufkalar Da Üzerine Dösenerek Baklava
Seklinde Kesilir. Eritilmis Tereyagi Üzerine Dökülüp Orta Ateste Firinda 45
Dk. Pisirilir. Firindan Çiktiktan Sonra Yagi Süzdürülüp Hazirlanan Surubu
Sicak Sekilde Üzerine Dökülüp, Soguyunca Servis Edilir.
0 yorum: