BURMA TATLI
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Çay Bardağı Süt
1 Ceviz Büyüklügünde Tereyagi (erimis)
1/2 Çay Kaşığı Tuz
Alabildigi Kadar Un
Açmak Için Nisasta
3 Kase Dövülmüs Findik
1/2 Kg. Tereyagi
Serbeti Için:
1 Kg. Seker
1.5 Kg. Su
1/2 Limon Suyu
Hazirlanişi:
Malzeme karistirilir, yumusak bir hamur yapilir (kulak memesi yumusakliginda) 18 parçaya ayrilir, her hamur nisasta ile açilir,
ikiye katlanir, üzerine findik serpilir, oklavaya sarilarak büzülür, kesilerek
tepsiye yerlestirilir,
Üzerine kizdirilimis tereyagi dökülür, orta hararetli firinda pisirilir,
sicakligi azalinca üzerine ilik bal dökülür,
Afiyet Olsun :)
0 yorum: