ELMALI GÜL KURABİYESİ
Malzemeler:
250 Gr Yumuşak Margarin
1 Çay Bardağı yoğurt
3 Su Bardağı un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kahve Fincanıpudra Şekeri
İç Malzemesi:
4 Adet Elma
1 Kahve Fincanısarıüzüm
4 Yemek Kaşığı Şeker
Hazırlanışı:
Elmalarısoyup Rendeleyin, Üzerine Şeker, Üzüm, Ilave Edip Karıştırın.
Elmalar Kendi Suyunu Çekinceye Kadar Hafif Ateşte Pişirin. Tarçın Döküp
Soğumaya Bırakın.
Margarini, Yoğurt Ve Pudra Şekeri Ile Karıştırın. Üzerine Elenmişun Ve
Kabartma Tozu Ekleyip Yoğurun. 5-10 Dakika Kadar Dinlendirin.
Cevizden Büyük Parçalar Koparıp Elle Hafif Inceltin. İki Karşılıklıkenarını
Keserek, Ortalarına Hazırladığınız Iç Malzemeden Koyarak Dört Kenarınıda
Ortaya Doğru Gül Şeklinde Kapatın.
Tepsiye Dizerek 200 Derece ısıdaki Fırında Pembe Renkte Pişi-rin. Üzerine
Pudra Şekeri Serperek Servise Sunun.
0 yorum: