KAŞIK ÇÖREĞİ
Malzemeler:
120 Gr. Margarin
1/2 Su Bardağı süt
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağu Un
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 TatlıKaşığı tarçın
1/2 Çay Kaşığı tuz
1/2 Portakal Kabuğu Rendesi
Hazırlanışı:
Genişbir Kapta Sütü, Şekeri, Yumurtayıve Küp Küp Kesilmişmargarini
Karıştırın. Yarım Paket Kabartma Tozunu Ilave Edin. Unu, Tuzu Ve Tarçınıda
Ekleyip Karıştırın. Yarım Portakalın Kabuğunu Rendeleyip Malzemeler:e
Ekleyin. Tüm Malzemeler: Özleşene Dek Karıştırın.
Elmanın Kabuğunu Soyup Çekirdek Yataklarınıçıkarın. Bir Çatal Yardımıyle
Ezerek Püre Haline Getirin. Bunu Karışımın Içine Ekleyin. İyice Karıştırın.
Karışımdan Kaşık Kaşık Alıp Fırın Tepsisine Koyun.
Önceden ısıtılmış200 Dereceli Fırında Üzerleri Kızaran Dek Pişirin. Fırından
Çıkardıktan Sonra Bir Spatula Yardımıyle Bisküvileri Yerlerinden Oynatıp
Soğumaya Bırakın.
0 yorum: