ELMALI KURABİYE



Malzemeler:

4 Adet Orta Boy Elma
3 Yemek Kaşıgıtoz Şeker
3 Su Bardağı un
3 Çorba Kaşığı yoğurt
250 Gr Margarin
1/2 Limon Suyu
L Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı tarçın
1/2 Su Bardağı ceviz İçi

Hazırlanışı:

Elmalarıyıkayıp Soyduktan Sonra Rendeleyin. 3 Yemek Kaşığı toz Şekeri
Ekleyip, Suyunu Çekinceye Kadar 2-3 Taşım Kaynatın. Soğuyunca Iri
Çekilmişceviz Içi Ve Tarçın Koyun.
Diger Tarafta Unu Eleyip Ortasınıaçın. Yağ, Limon Suyu, Yoğurt Ve
Kabartma Tozu Koyarak Hamur Yapın, Hamuru 10-15 Dakika Dinlendirin.
4 Eşit Parçaya Bölün. Her Parçayıyarım Santim Kalınlığında Yuvarlak
Yemek Tabağıbüyüklügünde Açın. Önce Ortadan Ikiye, Sonra Da Dörde Ve
Sekize Bölerek 8 Adet Üçgen Elde Edin. Ortasına Elmalıiç Koyup Uçlarını
Ortadan Birleştirerek Bohça Yapın.
Sonra Yağlanmışfırın Tepsisine Yerleştirin. 200 Derecede Önceden ısıtılmış
Fırında Pembeleşinceye Kadar Pişirin. Servis Tabağına Alın. Üzerine Pudra
Şekeri Eleyip Servise Sunun.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.