FİRİKLİ ACUR DOLMASI
Malzemeler:
500 Gr. Yağlıkıyma,
1 Yemek Kaşığı d. Salçası,
1 Yemek Kaşığı biber Salçası,
250 Gr. Bulgur,
250 Gr. Firik,
2 Kg. Acur,
2 Başkuru Soğan,
1 Başsarımsak,
Kırmızıbiber, Karabiber, Tuz,
Yeteri Kadar Su.
Hazirlanişi:
Acurlar Yıkanır, Başlarıkesilir, Acurun Acıkısmıgidene Kadar Oyulur
(oyulurken Dile Değdirilerek Acısına Bakılır). Oyulan Acurların Içine
Karabiber Ve Tuz Karışımısürülür. Bir Leğen Içine Bulgur, Firik, Et, Salçalar,
Ince Doğranmışsoğan Ve Sarımsaklar, Tuz, Kırmızıbiber Ve Karabiber
Konarak Biraz Yoğurulur. Hazırlanan Bu Iç, Acurların Içine Yarısınıbiraz
Geçecek Şekilde Doldurulur. Önceden Kesilmişacur Başlarıile Doldurulmuş
Acurların Ağzıkapatılarak Tencereye Dizilir. Dolmanın Yüzüne Çıkacak Kadar
Su Konur. Suyuna Bir Parça Tuz Atılır Ve Ocağa Konur. Kaynamaya
Başladığında Ocak Kısılır; Dolma Kısık Ateşte Pişirilir. Servise Sunulur
0 yorum: