HAYLAN KABAĞI DOLMASI
Malzemeler:
500 Gr. Yağlıkıyma,
3 Kg. Haylan Kabağı,
2 Su Bardağı pirinç,
1 Adet Büyük Kuru Soğan,
1 Yemek Kaşığı salça (domates Biber Karışık),
1 Başsarımsak,
Karabiber, K.biber, Tuz,
2-3 Limon Suyu Veya
Limon Tuzu, Yeteri Kadar Su.
Hazirlanişi:
Kabakların Kabuklarıkazınır Ve Içi Oyularak Yıkanır. Bir Kapta Kırmızıbiber,
Tuz Ve Karabiber Karıştırılır. Oyulmuşkabakların Içine Sürülür. Diğer Tarafta
Pirinç Yıkanır, Içine Kıyma, Ince Doğranmışsoğan Ve Sarımsak, Salça,
Karabiber, Tuz, Kırmızıbiber Ve Biraz Limon Suyu Konarak Iyice Karıştırılır.
Yapılan Bu Karışım, Her Kabağın Yarısına Gelecek Şekilde Doldurulur Ve Ağzı
Bir Dilim Domatesle Kapatılarak Tencereye Dizilir. Üzerine Tuz Eklenir Ve
Dolmaların Boyuna Çıkacak Kadar Su Konur. Tencerenin Ağzıkapatılarak
Ocağa Konur, Kaynamaya Başladığında Ateşkısılır Ve Hafif Ateşte Pişmeye
Bırakılır. Pişmeye Yakın Üzerine Limon Suyu Veya Suda Eritilmişlimontuzu
Gezdirilir, Bir Iki Taşım Daha Kaynattıktan Sonra Ocaktan Indirilir. Yemeğiniz
Servise Hazırdır
0 yorum: