FIRINDA KABAKLI OMLET
Malzemeler:
2 adet kabak
100 gr. kiyma
1 çorba kasigi tereyagi
2-3 çorba kasigi su
1/2 su bardağı rendelenmis kasar peyniri
1/2 demet dereotu
1 çorba kasigi sıvı yag
8 adet yumurta
Hazırlanışı:
Kabaklari yikayip, rendeleyin. teflon tavaya 1 çorba kasigi tereyagi alin.
Kiyma ve rendelenmis kabaklari da ilaveedip kavurun. 2-3 çorba kasigi su
Ilave edip, kisik ateste suyunu çekene kadar bekletin. ince kıyılmış
Dereotu, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip, tavayi ocaktan alin.
Yumurtalari bir tutam tuz ilavesi ile çirpin. teflon tavaya 1 çorba kasigi sıvı
Yagi koyun. bir kepçeyle çirpilmis yumurtadan alip, teflon tavada arkali
Önlü pisirin. yumurtali karisim bitenekadar bu islemi tekrar edin. önceden
Hazirladiginiz harci omletlerin içine doldurun. hafif yaglanmis tepsiye dizin.
Üzerlerine rendelenmis kasar peynirini serpin. önceden isitilmis 200
Dereceli firinda kasarlar eriyene kadar pisirin. firindan çikarin. sicak servis
Yapin
0 yorum: