FLORANSA USULU TAVUK
Malzemeler:
6 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemigi çikarilmis)
5 yemek kasigi un
1/ 2 bardak parmesan peyniri veya rendelenmis kasarpeyniri
1/ 2 bardak beyaz galeta unu
2 çay kasigi tuz- biraz karabiber
2 yumurta ( 1 yemek kasigi suyla çirpilmis)
1/ 2 bardak sıvı yag
1 kg ispanak
1,5 yemek kasigi limon suyu-süslemek için limon dilimleri
250 gr dilimlenmis mantar
Hazırlanışı:
Rendelenmis peynirle galeta ununu karıştırın, tavuklari tuzlayip
Biberleyin. tavuk gögüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli galeta
Ununa bulayin. buzdolabinda 1 saat bekletin.
Bir tavanin içinde yagi kizdirin ve tavuk gögüslerini açik pembe renkte
Kizartin. kisik ateste, üstü kapali olarak 25-30 dk yumusayana dek
Bekletin.
Ispanaklari ayiklayip yikayin biraz tuz serperek kapali bir tencerede
Hafifçe haslayin. suyunu süzüp ince ince kiyin. ispanak püresini bir servis
Tabagina alin ve üzerine de limon suyu gezdirin.
Kizaran tavuklari ispanagin üzerine yerlestirin. dilimlenmis mantarlari
Eritilmis 1 kasik yagin içinde 4-5dakika sote yapın. tuz ve karabiber
Serpin. mantarlari ispanagin üzerine serpistirin. tavuklarin arasina limon
Dilimleri yerlestirip servis yapin
0 yorum: