KİEV USULU TAVUK
Malzemeler:
8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çikarilip hafifçe yassiltilmis)
1/ 2 bardak tereyagi
1 yemek kasigi kıyılmış maydanoz
1 adet dövülmüs karanfil
1 yemek kasigi kıyılmış sarmisak
Biraz tuz ve karabiber
1/ 2 bardak un
2 yumurta ( çirpilmis)
Galeta unu
Hazırlanışı:
Tavuk gögüslerini yagli kagit arasinda döverek inceltin.
Tereyagini bir kasede karistirarak yumusatin. kıyılmış maydanoz, karanfil,
Sarmisak, tuz ve karabiber katin ve sekiz esit kisma bölün.
Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldügü gibi bu içten koyup rulo
Biçiminde sarin; buzdolabinda bekletin.
Tavuk sarmalarini önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa
Bulayin. varsa, derin kizartma kabinin süzgecine yerlestirip kizgin yaga
Sokarak ya da kizartma tavasinda kizartin. kizartilan tavuklari kagit
Üzerine çikartin. servis zamanina kadar sicak firinda bekletin.
0 yorum: