GEVREK



Malzemeler:

4 Adet Yumurta
4 Su Bardağı un
1,5 Su Bardağı toz Şeker
1 Su Bardağı sıvıyağ
1 Su Bardağı kıyılmışceviz
2 Çay Kaşığı anason
1 Yemek Kaşığı sirke
Yarım Paket Kabartma Tozu

Hazırlanışı:

Çukur Bir Kapta Yumurtaları, Şekeri, Sıvıyağı, Cevizi Ve Anasonu Iyice
Karıştırın. Unu Yavaşyavaşekleyerek Sirke Ve Kabartma Tozunu Ilave Edin.
Yumuşak Bir Hamur Yapın.
Hamuru Yağlanmışfırın Tepsisine Yayın. 170 Derecedeki Orta ısılıfırında
Pembeleşinceye Kadar Kızartın.
Tepsiyi Fırından Alarak Hamuru 2 Cm Kalınlığında Dilimler Halinde Kesin.
Tepsiye Tekrar Dilimleri Sıralayın. 15 Dakika Daha Fırınlayın. Biraz
Kuruduktan Sonra Fırından Alıp Soğumaya Bırakın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.