PORTAKAL KABUKLU BİSKÜVİ
Malzemeler:
3/4 Su Bardağı un
1 Paket Buğday Nişastası
1 Çay Kaşığı kabartma Tozu
3/4 Su Bardağı toz Şeker
1 Adet Yumurta
100 Gr. Margarin
Hazırlanışı:
Unu, 1 Paket Buğday Nişastasıve 1 Çay Kaşığı kabartma Tozu Ile Derin Bir
Kaba Eleyin. Ortasınıhavuz Gibi Açın. Toz Şekeri, Yumurtayıve
Buzdolabından Yeni Çıkartılmışve Küp Küp Kesilmişmargarini Koyun. Tüm
Malzemeyi Birbirine Karıştırın.
Portakallardan Birinin Kabuğunu Ince Birini Kalın Olarak Rendeleyin.
Rendelenmişkabuklarıda Hamura Atın. Hamuru Tekrar Yoğurun. Daha
Sonra Hamuru Ikiye Bölün. Düz Bir Zemin Üzerinde 5-6 Mm Kalınlığında
Açın. Bir Bardak Yardımıyle Yuvarlak Bisküviler Kesin.
Yağlanmıştepsiye Sıralayın. Önceden ısıtılmış180 Derecelik Fırında
Pembeleşene Dek Pişirip, Servis Yapın.
0 yorum: